Home Arkæologi, Festivaler, landsby, Malta Kultur • Malta Kultur og landsby Festivaler

Malta Kultur og landsby Festivaler

 - 

Det maltesiske sprog trækker tungt på arabisk, urban tunesiske og andre nordafrikanske dialekter. Hertil, at italiensk var det officielle sprog indtil 1936, herunder i en periode med britisk kontrol, og du kan begynde at værdsætte landets unikke smag – beroligende vesteuropæiske, med stærke afrikanske og arabiske understrømme, samt rester efterladt af fønikerne, romerne, normannerne, og osmannerne, blandt de mange, som har landet på denne strategiske hav-rute korsvej. Malta er en arkæologi elskers paradis, med mange steder og strukturer går tilbage til 1000 år før de egyptiske pyramider:

De to vigtigste øer har syv megalitiske templer, anses af mange for at være de ældste fritstående konstruktioner i verden. Den Ggantija kompleks på Gozo er et levn fra bronzealderen og templer på Ta’Hagrat, Skorba Hagar Qim, Mnajdra og Tarxien er blot nogle af eksemplerne på templets tradition i Malta.

Derudover Malta er også kendt for sine Festi eller landsby festivaler, afholdes i løbet af sommeren, når de 64 byer på Malta og 14 på Gozo fejre deres skytshelgener. Alle Festi er tre-dages anliggender, der begynder på fredag, når helgens portræt vises i kirken.

Author:Victoria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*